Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Hoe werkt de zoekfunctie

Als iets niet werkt zoals het zou moeten, helpt het in de meeste gevallen om even uit te loggen van uw account. Klik daarvoor op de knop 'Mijn account' en vervolgens op 'Uitloggen'. Log vervolgens opnieuw in en probeer het opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.

Ben je op zoek naar een specifieke tekst, maar weet je niet meer precies waar je die kunt vinden? Gebruik dan de krachtige zoekfunctie in het zoekveld bovenaan de pagina. Met de zoekfunctie kun je niet alleen Bijbelteksten vinden, maar ook blogs, artikelen, leesplannen en achtergrondinformatie die de zoekterm bevatten.

Standaard krijg je behalve de gevonden Bijbelteksten ook blogs, pagina’s, achtergrondinformatie en leesplannen te zien die aan de zoekopdracht voldoen. Je kunt je zoekresultaten beperken door op een van de knoppen te klikken

Je kunt ook direct naar de Bijbeltekst gaan door deze in het zoekveld te typen. Het systeem herkent gangbare afkortingen van Bijbelboeken, bijv. Gen 3:1 of Joh 3:16-17 .

Als je de zoekresultaten wilt beperken tot alleen een bepaald boek of alleen resultaten wilt krijgen uit bijvoorbeeld het Nieuwe Testament, kun je het filtermenu in de zoekresultatenweergave gebruiken.

De zoekresultaten betreffende Bijbelteksten kunnen gesorteerd worden op relevantie of chronologische volgorde. Ook kun je selecteren in welke Bijbelboeken gezocht moet worden. Standaard worden de Bijbelverzen in de zoekresultaten gesorteerd op volgorde van de boeken.

Je kunt een tekstfragment rond het zoekresultaat bekijken door op de Snelle weergave- knop naast het zoekresultaat te klikken.

Geavanceerd zoeken

Zoekoperators kunnen worden gebruikt om complexe zoekopdrachten uit te voeren. Dit is handig wanneer je een bepaalde passage wilt vinden, maar niet weet wat de exacte vervoeging, volgorde of het exacte woord is dat in het Bijbelvers wordt gebruikt.

  • "": Je kunt een combinatie van woorden zoeken door het gebruik van aanhalingstekens: "Jezus Christus".
  • +: Als je meerdere woorden in een tekst wilt zoeken (ongeacht de volgorde) gebruik je het plus teken: Jezus + Christus. Als je deze zoekopdracht zou uitvoeren zonder het +teken krijg je alle teksten waar of Jezus of Christus voor komen. Merk op dat dit dus ook weer een andere opdracht is dan "Jezus Christus".
  • *: Je kunt ook zoeken op woorden die beginnen of eindigen met een lettercombinatie door een * te plaatsen: heilig* of *bram.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.9
Volg ons