Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
11 februari 2021

Twee nieuwe leesplannen voor de Veertigdagentijd

Er zijn twee nieuwe leesplannen te volgen in de app Mijn Bijbel: Niet van brood alleen en 40 dagen met Marcus.

17 februari is het Aswoensdag, het begin van de Veertigdagentijd. Voor veel mensen is deze periode een bijzondere tijd. Ben jij ook op zoek naar een manier om je te bezinnen en voor te bereiden op Pasen? Dan zijn deze twee leesplannen echt iets voor jou!

Niet van brood alleen

Vanaf woensdag 17 februari starten we met het leesplan ‘niet van brood alleen’. Dit leesplan helpt je om aandachtig toe te leven naar Pasen. Dit doen we aan de hand van de Bijbelleesmethode Lectio Divina, letterlijk: ‘goddelijke lezing’. Iedere woensdag, vrijdag en zondag is er een Bijbeltekst en een overdenking. De woensdag en vrijdag zijn ook te beluisteren als podcast.

De overdenkingen/podcasts op de woensdag zijn geschreven en ingesproken door Zuster Katharina, abdis van Benedictijnen-Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth te Brecht. De afleveringen/podcasts op de vrijdag zijn geschreven en ingesproken door Frits Hendriks, pastoraal werker in een parochie in Brabant.

40 dagen met Marcus – toeleven naar Pasen

40 dagen met Marcus

In dit leesplan willen we samen met jou toeleven naar Pasen. Dit doen we aan de hand van het evangelie van Marcus, het kortste van de vier evangeliën. Tijdens de veertigdagentijd lezen we iedere dag uit de Bijbel en krijg je een korte overdenking. In 40 dagen ga je het hele evangelie van Marcus door. En op de zondagen lees je een Psalm.

Zoek jij een leesplan met elke dag een korte Bijbeltekst, toelichting en verwerkingsvraag? Dan is dit leesplan dé manier om toe te leven naar Pasen.

Hoe te volgen?

Deze leesplannen kun je volgen via de app Mijn Bijbel. Om je aan te melden voor het leesplan download je gratis de app Mijn Bijbel, en ga je binnen de app naar het menu. Hier vind je het kopje ‘leesplannen’. Op deze pagina kan je je aanmelden voor de nieuwe leesplannen, en kun je een kijkje nemen bij de leesplannen die eerder verschenen zijn.

We wensen je veel inspiratie toe tijdens het lezen van onze leesplannen!

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.16
Volg ons