Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
17 juli 2019

Tijd om mijn geestelijke batterijtje weer op te laden

Renske Huisman 

Ik hoop altijd dat ik niet de enige ben … maar ik vind het moeilijk om tijd en motivatie te vinden voor sporten en Bijbellezen met mijn gezin. Je kent het misschien wel: de dagen vliegen voorbij, de ene nog chaotischer dan de andere, en aan het einde van de dag ben je er weer niet aan toe gekomen. Gelukkig breekt de vakantie aan en begint over twee dagen de New Wine Zomerconferentie: voor mij een gelegenheid voor een nieuwe start. 

Vakantie is: minder racen, meer rust. Tijd om te evalueren en nieuwe plannen te maken. Ik ben er aan toe. New Wine, dat is: vijfduizend christenen bij elkaar op een landgoed in Brabant. Voor de één een nachtmerrie, voor de ander een heerlijk vooruitzicht. Ik val in de laatste categorie.  Ik zie er naar uit om weer, net als in mijn tienertijd, onder te duiken in een inspirerende en veilige bubbel waar mijn geestelijke batterij weer opgeladen wordt. Tegelijkertijd belooft het op allerlei fronten een week vol nieuwe uitdagingen te worden. Een week kamperen met drie jonge kinderen, met mijn vader en in de geleende vouwwagen van mijn zus. En een week met genoeg aanbod om ook met het Bijbellezen aan de slag te gaan. We zijn even weg uit de dagelijkse sleur.

Kinderen en de Bijbel

Al is het mijn werk om producten te maken die helpen bij het lezen van de Bijbel, ook ik moet tijd maken om zelf geïnspireerd te raken. Juist daarom vind ik het bijzonder dat mijn collega’s Anne-Mareike Schol en Lucré van Putten namens het NBG een workshop geven over Bijbellezen met kinderen. De aankondiging sprak mij direct aan. ‘Bijbellezen met kinderen kan knusse, grappige en ontroerende momenten opleveren. Maar vaak is het ook gewoon knap lastig. Hoe maak je er tijd voor, tussen alle dagelijkse beslommeringen door? Hoe laat je aan kinderen merken dat er voor jou een verschil is tussen de kinderBijbel en dat spannende sprookjesboek? Hoe ga je om met leeftijdsverschillen? Hoe help je elk kind om het verhaal op zijn of haar eigen manier te verwerken? Door een stukje theorie, maar vooral ook door te kijken naar je eigen situatie ontdek je wat er allemaal mogelijk is en wat het beste past bij jouw gezin. Geen verplicht nummertje, maar samen met je kind op ontdekkingstocht in de Bijbel – het kan echt!’
Donderdag 25 juli ben ik in de tent Impact. En ik denk zomaar dat ik niet de enige ben… 

Worstel jij met dezelfde uitdagingen als ik, maar heb je andere zomerplannen? Dan kun je je altijd nog laten inspireren door de blogs over Bijbellezen met kinderen die te vinden zijn op deBijbel.nl.

Renske Huisman
Adjunct-uitgever bij het Nederlands Bijbelgenootschap, getrouwd met Bart-Jan en moeder van twee dochters en een zoon in de basisschoolleeftijd. 

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.13.13
Volg ons