Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
29 juni 2020

In afhankelijkheid van God

Kunnen we in Nederland anno 2020 nog ervaren hoe het is om in afhankelijkheid van God te leven? We doen misschien ons best om verstandig met geld om te gaan en om God te betrekken bij elke weg die we inslaan. Maar werkelijke overgave komt volgens mij vooral als de nood toeslaat en op momenten dat we zelf de touwtjes uit onze handen voelen glippen.

Omhoog kijken

COVID-19 sloop een paar maanden geleden onze landen binnen. De pandemie heeft ons leven op veel gebieden volledig stilgezet. Maar als ik naar mijn eigen leven kijk in de afgelopen weken, dan zie ik dat het vruchtbaarder is dan ooit. Los van alle verdriet om ziekte, verlies van geliefden, de chaos in huis en de uitdagingen in financiën die deze tijd kunnen geven, is het ook een tijd waarin God ons naar een ander geloofsniveau kan tillen.
God leert mij om wat vaker omhoog te kijken, en van de vogels te genieten die elke dag door Hem gevoed worden. Ik geniet van de kalmte en de aandacht die ik voor mijn spelende dochter heb. En mijn geluk hervind ik steeds meer in het feit dat ik leef, en minder in wat ik doe.

Fundament

Als je God in deze rust al hebt horen fluisteren, je al hebt gevoeld hoe Hij je naar zijn hart roept… Laat niets je dan tegenhouden!
Juist in afhankelijkheid van God kan ons fundament van geloof steviger worden. Want daar in de nood en het verdriet herontdekken we de liefde van het kruis. Door het uiten van onze angst, hervinden we het vertrouwen. En in het gemis van de ander ervaren we hoe gevende en dienende liefde de bron van ons bestaan is.

Leesplan

Ik heb voor de Mijn Bijbel-app een leesplan mogen schrijven: ‘In afhankelijkheid van God’.
God is op zoek naar intimiteit met jou. Dat is waar in elk seizoen de afhankelijkheid groeit, in de intieme relatie met onze Maker. Daar waar we de binnenkamer ingaan om op de berg en in het dal, zijn uitgestrekte hand aan te pakken.

Jannica van Barneveld

Leesplannen in Mijn Bijbel
Jannica van Barneveld (31) studeerde theologie, zingt en is verbonden aan Mozaïek0318 in Veenendaal. Twee jaar geleden werd ze stilgezet door een acuut leverfalen.

Om u aan te melden voor het leesplan van Jannica gaat u binnen de Mijn Bijbel-app naar het menu. Via het kopje ‘leesplannen’ kunt u zich aanmelden voor ‘In afhankelijkheid van God’ of voor een van de andere leesplannen.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.11.22
Volg ons