Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
24 augustus 2018

Bijbelzondag 2018 – Met andere ogen

Met andere ogen

Bijbelzondag heeft dit jaar het thema ‘Met andere ogen’. We willen mensen uitnodigen op Bijbelzondag eens op een andere manier naar de Bijbel te kijken. In een Bijbelverhaal zit namelijk meer dan je op het eerste gezicht ziet. Deze zondag behandelen we het bekende verhaal van Bartimeüs (Marcus 10: 46-52).

Materiaal bestellen

Het verhaal van Bartimeüs wordt uitgewerkt in de dienstschets, mét tips voor de kerkdienst. Daarnaast zijn er ook dit jaar machtigingskaarten voor de collecte voor kinderen in Kenia, is er een Bijbelzondag-poster voor in de kerk en als kinderwerkje is er een placemat met puzzels en verhalen voor de boven- en onderbouw. Dit materiaal bestelt u via dit formulier.

Extra materiaal

Naast het al genoemde materiaal, vindt u hieronder extra materiaal dat u kunt downloaden.

– Kondig Bijbelzondag aan met deze breedbeeld-powerpointslides voor in de kerk. Mocht u deze slides niet kunnen gebruiken, dan hebben we ook powerpointslides die niet specifiek voor breedbeeld bedoeld zijn.

– Kijk met elkaar naar een speciale versie van Psalm 13. Door niet alleen naar de woorden te luisteren, maar er ook beeld bij te zien, ontdek je weer andere kanten van deze tekst.

– Lees het verhaal dat speciaal voor Alef geschreven is. Of laat het verhaal zien als stopmotionfilmpje gemaakt met LEGO:

– Ga in gesprek aan de hand van afbeeldingen over Bartimeüs, bijvoorbeeld:

– Speel met elkaar een spel waarbij de kerkgangers in de huid van een omstander in het verhaal kruipen. Hoe een verhaal overkomt, hangt af van het perspectief waaruit het wordt verteld. Hoe zou de vader van Bartimeüs die dag hebben beleefd? Of een van Jezus’ leerlingen? Hoe beleeft u zelf dit verhaal? Bekijk hier instructies voor het rollenspel.

– Naast het speciale Bijbelzondag-kinderwerkje kunt u ook het materiaal van Bijbel Basics gebruiken tijdens Bijbelzondag. Dit vindt u op deBijbel.nl/Bijbelbasics.

– De Bijbelquizzen zijn aan te vragen via info@Bijbelgenootschap.nl.

Bijbels voor kinderen in Kenia

Tijdens Bijbelzondag vragen we altijd aandacht voor een project in het buitenland. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die nog geen eigen Bijbel hebben. Dit jaar willen we 10.000 kinderen in Kenia een eigen Bijbel geven. Wilt u dit project onder de aandacht van uw diaconie brengen? Collectegeld kan worden overgemaakt naar rekeningnummer NL74 SNSB 0266 3808 08 o.v.v. ‘Collecte Bijbelzondag Kenia’. Collecteren kan ook met de speciale Bijbelzondag-machtigingskaart of via Tikkie (QR-code op de machtigingskaart)

– Geeft u kinderen in Kenia een Bijbel? Gebruik deze powerpointslides voor tijdens de collecte. Mocht u deze slides niet kunnen gebruiken, dan hebben we ook slides die niet specifiek voor breedbeeld bedoeld zijn.

We hopen dat dit materiaal u inspireert, en dat u een mooie Bijbelzondag beleeft. Uiteraard kunt u Bijbelzondag ook op een ander moment vieren!

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.13.13
Volg ons