Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
22 december 2016

Bijbellezer op zoek naar liefde en vrijheid

​Mensen die de Bijbel lezen, waren dit jaar vooral op zoek naar ‘Liefde’. Dit was het meest gebruikte zoekwoord en het meest geraadpleegde topic. De meest gelezen Bijbeltekst was Galaten 5 vers 13, die gaat over liefde en vrijheid. Dat staat in het jaaroverzicht van deBijbel.nl, de Bijbelwebsite van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

In Galaten 5 vers 13 zegt de apostel Paulus: ’Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde.’ Wat zegt het dat deze passage zo populair is? ‘Vrijheid wordt vaak uitgelegd als: kunnen zeggen en doen wat je maar wilt’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Maar deze tekst houdt ons een spiegel voor: vrijheid draait niet om jezelf, maar om de ander. We worden opgeroepen onze vrijheid te gebruiken ten goede van de ander. Daarom ben ik blij dat juist deze tekst zo vaak gelezen is.’

Liefde, licht en vrede
De populariteit van de genoemde Bijbeltekst staat niet op zichzelf. Zo was het meest gelezen achtergrondartikel het topic over Liefde. En de inhoudelijke zoekwoorden die het meest ingetypt werden, waren liefde, licht en vrede. 

Sinds de Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling op deBijbel.nl voor iedereen te lezen zijn, is het aantal digitale Bijbellezers gestegen. Het aantal accounts – aangemaakt door mensen die regelmatig van deze Bijbelsite gebruik maken – steeg met meer dan 20% van ca. 98.000 naar ca. 120.000. Op deBijbel.nl zijn 20 Bijbelvertalingen te vinden en een schat aan achtergrondinformatie. 

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.14.1
Volg ons