Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
4 juli 2018

Bijbel Basics in de kerk

De komende vijf weken lezen we met Bijbel Basics, onze kindernevendienstmethode, verhalen uit het Bijbelboek Genesis, dit keer over Jakob. Jakob is de zoon van Isaak en Rebekka, en de kleinzoon van Abraham en Sara. Hij is de derde stamvader van het volk van Israël. We lezen over de broers Jakob en Esau, over Jakob die zijn vader Isaak bedriegt, over een droom van Jakob, over Jakob die met Lea en Rachel trouwt, en over een bijzonder gevecht in de nacht.

Bij alle zondagen hoort een mooi verhaal met een prachtige illustratie voor de jongste groep. Voor de oudste groep bieden we de Bijbeltekst aan uit de Bijbel in Gewone Taal. Ook zijn er weer verschillende spannende proefjes die de verhalen verduidelijken, leuke spelletjes, en mooie dingen om te maken. In deze serie is er bijvoorbeeld een proefje met een ballon en peper en zout. En de kinderen kunnen een reflector knutselen zodat ze altijd weten dat ze beschermd zijn.

Door middel van gespreksvragen en weetjes ontdekken de kinderen bovendien nog veel meer over deze verhalen. Zo komt de Bijbel voor hen dichtbij.

En wist u dat de kinderen ook kaartjes kunnen sparen met een Bijbelvers? Voor zowel de jongste als de oudste groep maken we bij elke zondag een kaartje. Zo leren de kinderen spelenderwijs mooie Bijbelteksten kennen en ontdekken ze waar het die zondag over gaat.

Zomerpakket van Bijbel Basics

Voor de zomermaanden bieden we naast het reguliere programma ook een zomerversie aan. De kinderen kunnen hiermee zonder veel voorbereiding zelfstandig in de kerk, of later thuis aan de slag met het Bijbelverhaal. Het zomerprogramma bestaat uit negen zondagen: vier verhalen uit het Marcus-evangelie en de vijf verhalen over Jakob uit het Oude Testament.

Bijbel Basics

Bekijk ook het filmpje over Bijbel Basics. Twee enthousiaste kinderwerkers vertellen over hun ervaringen met Bijbel Basics. “De ene leert beter door te knutselen, de ander leert beter door goed te luisteren, het is een hele mooie combinatie van verschillende werkvormen”.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.13.13
Volg ons