Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Bijbelen met sterren – Bas Ragas, Ans Markus en Desray

Het meest gelezen boek ter wereld is in Nederland voor veel mensen helaas een gesloten boek. Deze serie is bedoeld om dat te veranderen. Want de wijsheid en hoop van de Bijbel zijn ook in deze tijd relevant.

Bijbelen met sterren is een samenwerking van de EO met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en is vanaf zondag 26 november vier zondagavonden te zien om 23.15 uur op NPO 2

Ans Markus, Bas Ragas en Desray gaan onder leiding van de Amelandse dominee Anne-Meta Kobes aan de slag met Bijbelteksten. In een sfeervolle villa aan de rand van bos en heide gaan ze met elkaar in gesprek over Bijbelteksten, hun eigen leven en hoe de eeuwenoude teksten nu actueel zijn. Elk hebben ze een eigen tekst meegenomen die verband houdt met hun levensverhaal én ze krijgen een persoonlijke Bijbeltekst waarover ze met elkaar in gesprek gaan.

Achtergronden bij het programma

Ontdek meer over de deelnemers en de onderwerpen die in het programma aan bod komen.

In het tuinhuisje bij de villa voert dominee Anne-Meta persoonlijke gesprekken met de deelnemers. Ieder heeft zijn eigen relatie met dit oude boek.

  • Bas Ragas bereidt een voorstelling over de Bijbel voor, en wil Nederland laten weten hoe belangrijk de verhalen nu nog zijn.
  • Ans Markus heeft Christusfiguren geschilderd nadat ze in Jeruzalem was. De Bijbelse verhalen leerde ze kennen op de zondagsschool en hebben haar nooit losgelaten. De Bijbel vindt ze een ingewikkeld boek.
  • Desray maakte in de EO gospel-zangwedstrijd Amazing Grace kennis met het christelijk geloof. Desray won deze show en is nieuwsgierig geworden naar de verhalen die in het geloof centraal staan. Ze wil zich graag laten verrassen.

Anne-Meta Kobes
Aan dominee Anne-Meta Kobes de taak om alle verschillende levensverhalen en vragen te verbinden met Bijbelse verhalen. Is er een boodschap voor iedereen of zijn de oude verhalen toch te oud en te moeilijk? Anne-Meta Kobes is dominee op Ameland. Ze werkt daar in een kleine hechte gemeenschap. Voor Bijbelen met sterren nam ze de boot en verruilde ze de pastorie op het eiland voor de villa bij de heide om de verhalen van de BN-ers te horen én om hen te begeleiden in hun Bijbelse zoektocht. Er wordt gelachen, gemijmerd, gefilosofeerd en zelfs gezongen in de villa.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.20
Volg ons